T.L.E. activiteiten binnen Tafeltennisvereniging Best.

Binnen de tafeltennisvereniging Best (al jaren een vereniging die uitkomt in de NTTB-competitie) spelen al vanaf 1998 een aantal teams die deelnemen aan de Tafeltennis Liga Eindhoven (TLE). De TLE is een competitie voor bedrijven en verenigingen die in 1969 in Eindhoven is opgericht en sindsdien een gestage groei heeft doorgemaakt. De TLE-competitie is wat minder prestatiegericht en ook de speelruimtes zijn over het algemeen wat minder dan bij de NTTB het geval is. Alleen niet minder gezellig.
Men speelt in sportzalen, gymzalen, buurtgebouwen en soms in een café.

Over het algemeen is het een zeer plezierige competitie wat zich uit in het feit dat menig deelnemer al 25 jaar of langer actief is. De hogere klasses herbergen momenteel veel spelers die ook NTTB spelen. De laatste jaren zijn steeds meer NTTB-ers overgegaan naar de TLE competitie.
Het meest opvallende is wel dat men in afwijking tot de internationale regels, aan de oude telling van 21 punten is blijven vasthouden.

De competitie begint in september en is verdeeld in een bekercompetitie en een normale competitie. Het einde is altijd in de maand april waarna nog de individuele 8-kampen plaatsvinden. Ook is er het jaarlijks TLE-toernooi alsmede een dubbeltoernooi in januari. Zoals u ziet een zeer gevarieerd programma.

We kunnen nog altijd nieuwe leden gebruiken en indien u belangstelling heeft om tafeltennis te spelen, niet zo prestatiegericht, dan kunt u altijd eens vrijblijvend op dinsdagavond een kijkje komen nemen.

U kunt ook telefonisch contact opnemen met de TLE-wedstrijdsecretaris:
Maarten Pouwelse  Tel:0499-391036  email: Maarten Pouwelse
TLE